Hol volt, hol nem volt… avagy, hogyan született meg a HolnemBolt. A róka titkától a Bolyóngolyón keresztül a HolnemBolt JátékGaléria -ig, a Boyonex Kft. tulajdonosának szemével.

Az idő, amit a rózsádra vesztegettél: az teszi olyan fontossá a rózsádat.
Antoine De Saint-Exupéry

Hogy kezdődött? A sors mindenbe beleszólt...

Holnembolt logo

Egymásra találtunk. Férjem Fuchs Tamás, aki Csempekereskedő és Én Fuchsné Tolnay Judit, aki Ipari Formatervező Művész. Éltünk boldogan. Ő dolgozott a csempevonalon, én tervezést tanítottam az egyetemen. Mígnem az Égiek megajándékoztak egy kis csodával, a lányunkkal. Míg ő édesdeden aludt én az évek óta dédelgetett, fejlesztgetett játékötletemen dolgoztam. Nem szabadultam a gondolattól, nincs mese, ebből terméket kell fejleszteni, szabadalmaztatni és eljuttatni a gyermekekhez.

A gondolat magocskája csírázott, osztottunk-szoroztunk és úgy döntöttünk, hogy az éppen megspórolt pénzünket nem világi hívságokra költjük, hanem megvalósítunk egy álmot. Az álmomat. Óriási játszmába kezdünk, játékunkat valósítjuk meg. Erre alakítottuk meg Róka Titka BT.-t a családi vállalkozást. A róka- a családnevünk - Apa után Fuchs (rendes német róka)-, a titok maga a szabadalom. Az inspirátor a Kis Herceg rókája.
 
Szépen haladtak a dolgok, szabadalmaztattunk, márkavédettünk, felszerszámoztattunk és gyártattunk. Ekkor már keményen zsíroskenyereztünk, de ott volt, megszületett a Bolyongolyó golyópálya építő játék. Okos lett és szép. Minden találmányi kiállításon díjazták. A legmagasabb nemzetközi díjakat, elismeréseket kapta. A pedagógiai elismerések sokasága és a csillogó gyerekszemek, az elmélyült kísérletezések erősítették bennünk az érzést, hogy jó játékot keltettünk életre. Volt értelme.

Azt idealizáltam tévesen, hogy van egy jó játékunk, eladjuk a nagykereskedelemben, ők eljuttatják a kiskereskedőkhöz és a vásárlók nem tudnak ellenállni egy végre játszható építőjátéknak. A folyamat már az elején elakadt. Ez tanulságos történet, de hosszú volna itt elmesélni, és a sors közben még dobálta a labdákat.

A csempeüzlet egyik pillanatról a másikra elvesztette a vásárlóit, ahogy a multik beléptek Magyarországra. Így alapos átgondolás után úgy döntöttünk, hogy a játékkereskedelem szolgálatába állítjuk a felszabadult üzlethelyiséget. Feladatunknak tekintettük, hogy a feltalálótársak, az igényes magyar gyártók csodálatos játékait megismertessük a hazai oktatási intézményekkel és a családokkal.

Erre a vállalásra született meg „Hol nem Bolt” Játék Galéria.

Az első kereskedelmi Játékkiállításon Nürnbergben, óriási sikerünk volt. A Föld (nem túlzás) összes nagy oktatási területen forgalmazó kereskedői jöttek tárgyalni hozzánk és Bolyongolyó-t akartak. Rögtön látszott, komolyabb céget kell alapítanunk. Két tőkés vállalkozó társsal megalakítottuk Boyonex Kft-t a külkereskedelmi ügyek intézésére, és a gyártás finanszírozására.
Az export megindult, ment is egy darabig, de a kínai gyártású igénytelen termékek letörték a játékárakat, és a hazai előállítási árak már elvesztették a versenyképességüket. Drágák lettünk a mai gazdasági helyzetben…

A társaink kiszálltak az üzletből, minket meg három vállalkozás költsége fojtogatott. Egybe olvasztottuk a cégeinket és jogilag Boyonex Kft-ként működünk tovább.

Hol is tartunk ma?

A külföldi kiállításokon meggyőződtünk arról, hogy nagyon sok különleges, igényes fejlesztő játék létezik, aminek a lelkülete, szemlélete, minősége megfogott minket. Felkutatjuk az értékes újdonságokat és igyekszünk megismertetni mindenkivel, és eljuttatni a jelenlegi tömegfelhozatallal elégedetlen szülőkhöz, pedagógusokhoz.

  • Önt keressük, aki szeret a családban játszani és olyan játékokra vágyik, amik sokadszorra sem untatják, mert a kisgyermeke öröme boldoggá teszi.
  • Önnel akarunk együttműködni, aki tudatosan fejleszti a gyermeket, aki szereti, ha a játék nem csak okos, de az ízlést is formálja.
  • Ön a mi partnerünk, aki a kreatív alkotásban meglátja, hogy művészek által megformált, technikákat tanító készletek megnyitják a szépre éhes fantáziát.
  • Önt keressük, akit büszkévé tesz, hogy gyermeke környezettudatossá fejlődik. Szereti, megfigyeli a természetet. Felfedezi a játékok segítségével a tudományokat.

Várjuk szeretettel HolnemBolt JátékGalériában.

A Boyonex Kft. tulajdonosai és munkatársai



Bisnode partner control
 
Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkon "sütiket" (cookies) használunk a felhasználói élmény javítása érdekében, melyet a böngészésre használt eszközén tárolunk.