Bolyongolyó

Pályaépítő - Bolyongolyó Primo - Boules-Piste Primo

Cikkszám: BG0501
A játék építőelemeiből egyrészt bármilyen építmény építhető, speciálisan azonban pályaépítő játék.

7 890 Ft
db

A játék fejleszti a problémamegoldó gondolkodást.

A játék építőelemeiből egyrészt bármilyen építmény építhető, speciálisan azonban pályaépítő,  ha a készlet részét képező golyókat is felhasználják a játékhoz, akkor golyópálya építőjáték. A golyópálya építő során a lejtőket úgy kell megválasztani, hogy a kiválasztott golyó végig tudjon gurulni rajta, ne ugorjon ki a beiktatott kanyarok valamelyikében. A lejtő lejtésszöge és a golyó nagysága, súlya, összhangja fontos ahhoz, hogy a golyó végig guruljon a felépített pályán.

Más hasonló játékokkal szemben a Bolyongoló  golyópálya építése kísérletező játék, a gyermek a saját próbálkozásai alapján találja meg a megfelelő lejtőszöghöz a megfelelő lejtésű építőelemeket. Saját munkája alapján tapasztalhatja meg a lejtőszögek nagyságának és a leguruló tárgyak, golyók gyorsulásának az összefüggéseit, a kanyarok  helyének a fontosságát.

A játék fejleszti a problémamegoldó gondolkodást, annál inkább, mert ez a gondolkodásmód fejlődésében magában foglalja a próbálgatást, mint megoldási módszert. A próbálgatással megoldott feladatok tapasztalata alapozza meg a valódi, elméleti problémamegoldó gondolkodásmódot. Ezzel a játékkal természetes és örömteli eszközt, játékot adhatnak a szülők gyermekük kezébe, már óvodás korban is. A Bolyongolyó pályaépítő  kisiskolás korban mint kreatív, alkotó eszköz vállal részt a gyermekek sokirányú fejlődésében.

A játék kooperatív jellegű, segíti a társas kapcsolatok fejlődését, a társas alkalmazkodást. Családi játékként játszva segíti a családtagok egymásra figyelését, kapcsolatuk harmonikusabbá válását.

A Bolyongolyó primo (50 elem + 1 alaplap + 4 db színesgolyó műanyag dobozban) pályaépítő játék további modulokkal bővíthető.

A Bolyongolyó pályaépítő játék útmutatója PDF formátumban letölthető.


Ajánlott életkor: 5 - 99 éves korig

Anyaga: műanyag

Kiknek: fiúknak, lányoknak, mindkettőnek.

Bolyongolyó (50 elem+1 alaplap műanyag dobozban) (PDF) Letöltés

Fogyasztói Vélemény tanúsítvány

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-90392/2015

Copyright © 2017. Boyonex Kft. Minden jog fenntartva!

Bisnode partner control
 
Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkon "sütiket" (cookies) használunk a felhasználói élmény javítása érdekében, melyet a böngészésre használt eszközén tárolunk.