Vésike

Vésike - Betűépítő Játék - Letter-building game

Cikkszám: V-HU
Betűépítő fejlesztő játék, az olvasás tökéletes megalapozásához.

6 990 Ft
db

Betűépítő az olvasás alapja

A megismerés öröméért elegendő, ha a gyermek saját kedvére játszik, rakosgat, betűt épít. A Vésike betűépítő jákékhoz nem szükséges sem útmutatás, sem tanítás a gyermek számára, a gyermek ezzel a játékkal a saját kedve szerint, a saját ütemében ismeri meg a betűket és azok formájának az összefüggéseit, felismeri a betűk felépülésének a logikáját.

A kirakó kártyákon az ABC betűinek hívóképe és a kezdőbetűk sémarajza látható. Ezen próbálgathatja a gyermek, hogyan tudja kirakni a betűt az építőelemekből. Az elemkészletből egyszerre csak egy betű kirakására van mód. Az előzőleg kirakott betűből kell visszavenni azt az elemet, melyre a következő betű építésénél szükség van. Így a gyermek megtapasztalhatja, melyek a jellegzetes formaalkotó elemek, melyek az azonos elemrészek a különböző betűkben. Cselekvés közben a saját mozdulataiból érti meg a gyermek, hogy egy elem irányának a megváltozatatása más betűt eredményez.. A gyermek játék közben megtapasztalhatja a különböző betűk közötti logikai összefüggéseket is. 

A betűépítő játék különlegessége, hogy az elemekből gyakorlatilag minden nemzet betűít, írásjeleit ki lehet rakni. Az elemek oly módon vannak kialakítva, hogy azok kombinálása, esetenként többszörözése által minden nemzet betűi kirakhatók belőlük. A feltaláló a betűformák alapvető elmeit talalálta meg a betűk elemzésekor. Az a gyermek tanul meg olvasni, akinek minden ehhez szükséges készsége, képessége érett ahhoz, hogy olvasni tudjon. Képes hallás után megkülönböztetni a hangokat, képes különböző formák azonosságait és különbségeit észlelni, észben tartani. Össze tudja majd kapcsolni a hallott hangot a látható betűkkel. A betűépítő játékkal mindezek játékos gyakorlása lehetővé válik. A Vésike betűépítő játék segíti a gyermeket, hogy mind könnyebben, mind nagyobb örömmel tanuljon meg majd olvasni. A betűépítő jó játék az óvodában, és fontos segédeszköz a betűk megtanulásához otthon és az iskolában is. 

  Egyéni vélemény a Betűépítőről

További Vésike fejlesztő eszközök, játékok


Ajánlott életkor: 5 - 10 éves korig

Anyaga: műanyag

Játéktípus: építőjáték

Kiknek: fiúknak, lányoknak, mindkettőnek.

Vésike - Betűépítő Játék - Letter-building game (PDF) Letöltés

Bisnode partner control
 
Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkon "sütiket" (cookies) használunk a felhasználói élmény javítása érdekében, melyet a böngészésre használt eszközén tárolunk.