Djeco: Eduludo

Fejlesztő matricázó - Évszakok - Edu Stick Seasons

Cikkszám: 8378
Megfigyelő, matricázós okosító! Inspiráció a szülőknek az évszakok jellegzetességeinek megismertetéséhez. Korlátozott számban kapható, kifutó termék!

1 490 Ft
db

Megfigyelő, matricázós okosító! Inspiráció a szülőknek az évszakok jellegzetességeinek megismertetéséhez.

Keresd meg a matricák között a képen látható témának és évszaknak megfelelő képrészleteket, és ragaszd fel a képen arra a helyre, ahol a hiányzó részlet jelölve van. A képet Te komponálod, pl. a nyári homokozáshoz mi hiányzik a képről? A kártyák tetejére ragaszd fel hogy melyik évszakra jellemző a kép, amit éppen matricázol.

Kedves Szülő! Fontos, hogy a gyermek meg tudja beszélni felnőttel a feladatot. Sok-sok beszélgetésre, ismeret átadásra adnak lehetőséget az Edu stick sorozat feladatai. Ezek a foglalkozások megtérülnek a későbbiekben. Gyermek gondolkodása, megfigyelései a valósághoz fognak kötődni és következtetni, elvonatkoztatni lesz képes.

Kezdjük azzal, hogy beszélgetünk a gyermekkel a feladatról. Meséljünk az évszakokról az életkorának megfelelő mélységig, hogy a természetben miről tudjuk nyomonkövetni, hogyan alkalmazkodunk ezekhez a változásokhoz. Majd beszélgethetünk arról, hogy mit csinálunk a képen látható szituációban. Beszélhetünk a évszakok szépségéről és keressünk az évszakra jellemző témákat, ünnepeket cselekedeteket a természetben, a családi szokásainkban. (Pl. amikor a születésnapodat ünnepeljük már nincsenek levelek a fákon, és tavaly esett a hó is. Nagyon hideg volt, melegen kellett felöltözni, hogy ne fázzunk...). Kérjük meg a gyermeket, hogy a kártya tetejére válassza ki a matricás lapról és illessze fel a képre, hogy milyen évszakra jellemző a kép témája.

Figyeljük, hogy milyen képet készített és beszéljük meg vele. Ha jó a feladat megoldás dícsérjük meg! Ha nem jellemző, akkor kérjük, hogy mondja el, miért csinálta ilyenre. Érdekes valaszokat kaphatunk :). Minden esetben örüljünk a megvalósításnak, de ne hagyjuk, hogy tévesen azonosítsa az évszakokat. Hamar kiderül, hogy tudatosan, vagy tévesen, esetleg figyelmetlenül cselekedett.

Ez a játék jó szolgálatot tehet utazás közben is.

Tartalom:

  • 30 db feladatkártya
  • 92 db matrica

Doboz méret: 21,2 x 16 x 1 cm


Ajánlott életkor: 3 - 6 éves korig

Anyaga: papír

Kiknek: fiúknak, lányoknak, mindkettőnek.


Fogyasztói Vélemény tanúsítvány

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-90392/2015

Copyright © 2017. Boyonex Kft. Minden jog fenntartva!

Bisnode partner control
 
Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkon "sütiket" (cookies) használunk a felhasználói élmény javítása érdekében, melyet a böngészésre használt eszközén tárolunk.