Drei Hasen

Építőjáték - Hollórakás - Raben stapeln

Cikkszám: DH-0008
A Hollórakás 4/1 egyéni alkotó építőjáték a színekkel és formákkal. Kreatív építőjáték, kooperatív társasjáték.

7 890 Ft
db

Képet és térkompozíciókat képes kirakni és építeni belőle a gyermek.

A Hollórakás társasjátékban a vásárló a dobozban 7 db Zöldcsőr hollót, 6 db négyágú és 6 db ötágú csillagot, 6 db korongot, 1 db színes dobókockát talál. A 7 db hollófigura  mindkét oldala azonos módon festett, így minden irányba mutathatnak a hollócsőrök. A csillagok és a korongok azonos színsorozatot alkotnak.  Minden formaelem mérete és súlya a játék céljának megfelelően van tervezve és kivitelezve. A játékot Johann Rüttinger német grafikus és játéktervező, illusztrátor művészi igénnyel tervezte. A tervező játékai, közöttük a Hollórakás játék is több alkalommal is elnyerték a különböző helyszíneken szervezett Év Játéka díjat. A grafikust bizonyára nagy elődje, Escher matematikus és grafikus képei ihlették ennek a játéknak a megalkotására. Escher a lehetetlent varázsolta a képeire, úgy, hogy a lehetetlen lehetségesnek látszódjon.  Ezt a varázslatot, hogy a lehetetlen lehetséges, ezt adja a gyermekek kezébe ez a játék.

Hol van ebben a játékban a varázslat, amit a dobozon lévő ajánló szöveg ír? Elképesztő módon, ezek a látszólag össze nem illeszthető elemek stabilan összeilleszthetők, nem csak a síkban rakhatók különleges képalkotássá, hanem a térben is. Képet és térkompozíciókat képes kirakni és építeni belőle a gyermek, és természetesen a felnőtt játékos is. A Hollórakás lehet egyéni elfoglaltság, de lehet társasjáték is.

Életkor szerint ad a négynyelvű útmutató ötleteket a társasjátékhoz.

A legkisebbek a dobókocka szerint egyeztetve a színeket tornyot építhetnek csillagokból és korongokból.

A nagyobbak már versenyezhetnek, hogy ki építi fel a színtornyot hamarább úgy, hogy az előtte épülő toronyban csak és kizárólag különböző színű korongok, csillagok vannak.

A következő fokozatban már előre meghatározott, az útmutatóban található színsorrend szerint kell gyűjteni az elemeket és építeni a tornyot.

A legizgalmasabb játék az összes formaelem felhasználásával a közös térkompozíció építése.

Saját elgondolás, saját szabály alkotására is serkent ez a játék, ami „örök darab” lehet a gyerekszobában, amit a szülők is használhatnak, ha éppen kikapcsolódásra vágynak.

Ez a játék nem csupán egy hasznos elfoglaltságot nyújtó eszköz, hanem a kreativitást,  alkotó készséget fejlesztő játék is, amely fejlesztő hatását a legkisebb kortól kezdve  fokozatosan adja át a gyermeknek, a szín felismeréstől kezdve, az építő játékon át, a kooperatív játék együttes alkotásra inspiráló hatásával együtt. Valóban megtalálható a varázslat lehetősége a dobozban!


Ajánlott életkor: 3 - 10 éves korig

Anyaga: fa

Játéktípus: társasjáték

Kiknek: fiúknak, lányoknak, mindkettőnek.


Fogyasztói Vélemény tanúsítvány

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-90392/2015

Copyright © 2017. Boyonex Kft. Minden jog fenntartva!

Bisnode partner control
 
Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkon "sütiket" (cookies) használunk a felhasználói élmény javítása érdekében, melyet a böngészésre használt eszközén tárolunk.