ZomeTool

Tudományos modellező készlet - Fullerén - Buckyball

Cikkszám: ZT-BKY
Tudományos modellező készlet a Zome Tool sorozatában: C60. Kémia, biológia tantárgyakhoz, tehetség fejlesztő programokhoz.

10 590 Ft
db

Ismerd meg a titokzatos molekulát!

1991-ben az Év molekulája!  Könnyebb a műanyagnál; erősebb az acélnál!  Hogyan változtatja meg ez a gyönyörű molekula a jövőt? Labdázz egyet ezzel a Féktelen Tudományos Felfedezéssel!

A szén egy csodálatos elem, amely rengeteg formában létezik: gyémánt, kőszén, grafit stb. 1985-ben új formáját fedezték fel, a fullerént amelynek leggyakoribb változata 60 szénatomot tartalmaz (C60). Nagy szimmetriával és stabilitással rendelkezik, főleg, ha a benne található ötszögeket hatszögek veszik körül. Felfedezése új távlatokat nyitott a vegyészetben, nanotechnológiában, elektronikában.

A Zometool készletével megépítheted saját fullerénedet, a színes ismertetőből megtudhatod, mire használják, és hogy honnan kapta a nevét.

Tartalom:

150 db elem  összesen

  • 60 db golyó
  • 90 db pálca
  • 1 db színes leírás

Súly: 0,26, kg

 


Ajánlott életkor: 10 - 99 éves korig

Anyaga: műanyag

Kiknek: fiúknak, lányoknak, mindkettőnek.

Tudományos modellező készlet - Fullerén - Buckyball (PDF) Letöltés

Fogyasztói Vélemény tanúsítvány

Adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-90392/2015

Copyright © 2017. Boyonex Kft. Minden jog fenntartva!

Bisnode partner control
 
Kedves Látogató! Felhívjuk figyelmét, hogy weboldalunkon "sütiket" (cookies) használunk a felhasználói élmény javítása érdekében, melyet a böngészésre használt eszközén tárolunk.